מה זו כתובת IP?

מה זה כתובת IP הגדרת כתובת

כתובת IP

(ip address) – כתובת ip – הגדרה

כתובת IP (ראשי תיבות 'Internet Protocol') – הינה "כתובת" המוצגת בתבנית מספרית אשר ניתנת או מוגדרת באופן יזום, להתקן רשתי כזה או אחר (מחשב, מדפסת רשת, כונני רשת, מצלמת רשת וכו') לטובת תקשורת איתו ברשתות תקשורת שונות בבית\עסק \ארגון באמצעות פרוטוקול תקשורת ip.

להלן טבלה מפורטת על מה זה כתובות IP וההבדלים ביניהם:

כתובת IP הסבר
כתובת IPv4 זו הגרסה הראשונה והמקורית של פרוטוקול כתובות ה-IP. כתובת IPv4 מורכבת מ-4 מספרים שלמים בין 0 ל-255, המופרדים בנקודה. לדוגמה, 192.168.0.1. כתובות IPv4 משמשות עבור מיבוא ויצוא של מידע במחשבים וברשתות ברחבי העולם.
כתובת IPv6 זו הגרסה המתקדמת והמורחבת של פרוטוקול כתובות ה-IP. כתובת IPv6 מורכבת מ-8 חסימות של 4 תווים הקיימים בין 0 ל-F והמופרדים בסימן ":". לדוגמה, 2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334. כתובות IPv6 מתקשרות בין מכונות ברשת בצורה מתקדמת ומורחבת.
הבדלים 1. גודל הכתובת: כתובת IPv4 מורכבת מ-32 סיביות ביט, בעוד שכתובת IPv6 מורכבת מ-128 סיביות ביט.
2. יכולת כתובת: בגלל הגודל הגבוה של כתובת IPv6, ניתן ליצור מספר עצום של כתובות, בניגוד לכתובת IPv4 שכבר מוגבלת בכמות הכתובות הזמינות.
3. תמיכה בהעברה: עם התפשטות כתובות IPv6, על יכולת המכשירים והרשתות לתמוך בשני סוגי הכתובות.
4. שימוש נפוץ: עדיין, רוב הרשתות בעולם משתמשות בכתובות IPv4 ומתחילות להתמודד עם חסימת הכתובות הזמינות. כתובות IPv6 עדיין מצויות בשימוש במידה מוגבלת ובעיקר ברשתות מתקדמות וטכנולוגיות חדישות.

שימו לב: פרוטוקול כתובות ה-IP הוא תקן עולמי לזיהוי ושילוב של מכונות ברשת, והוא נמצא בשימוש רחב כדי לאפשר את התקשורת והמידע בין המכונות ברחבי האינטרנט.

כתובת Ip  מגדירים לכל התקן רשתי באשר הוא, או באופן אוטומטי או באופן יזום\ידני .

  • דוגמא לכתובת ip פנימית: 10.0.0.1
  • דוגמא לכתובת ip  חיצונית :98.109.43.22

כאשר לשני התקני רשת ויותר, ישנה כתובת ip משלו, תתאפשר התקשורת ביניהם וממילא העברת נתונים מלאה-דו כיוונית.

ip – internet protocol

Internet Protocol, או בעברית "פרוטוקול אינטרנט", הינו בראש ובראשונה פרוטוקול תקשורת כפי כל פרוטוקול תקשורת אחר שקיים, כלומר, מכיל מערך כללים ותקנים מוסדרים על מנת לקיים תקשורת נתונים תקינה בין שני צדדים או יותר.

רבים מהאנשים, בין אם מהתחום ובין אם לאו, הנוטים להתבלבל בין פרוטוקול תקשורת לבין שפת תקשורת שהרי הדברים שונים לחלוטין במהותם.

ננסה להמחיש בדוגמא פשוטה את הנאמר – ששתי מכוניות נוסעות בכביש מהיר, ובכל אחת יש את הנהג הנוהג בה, אז אמנם שתי הנהגים נוסעים על אותו כביש ומבינים ממילא את התמרורים, הכללים וכה שקיימים בכביש ומצייתים להם בהתאם (פרוטוקול תקשורת) בעוד שאין חיוב ששתי הנהגים הללו יוכלו לדבר אחד עם השני אם הם אינם דוברים את אותה השפה (שפת תקשורת).

בכל אופן, הפרוטוקול מכיל מערך של כללים ותקנים בכדי לקיים תקשורת תקינה בין שני התקני רשת או יותר ובכך מתקיימת האפשרות ליצירת תקשורת ראשונית ושליחת מידע דו כיוונית בין הצדדים (בשפת תקשורת כזו או אחרת).

כתובת ip דינאמית ('dynamic ip address')

כתובת ip דינאמית\משתנה, כשמה כן היא, וקיימת גם בתוך רשת פנימית של בית\עסק ארגון ('ethernet') וגם בעולם הרשת החיצוני (האינטרנט, internet).

ברשת פנימית או חיצונית ישנם התקן הנקרא "ראוטר" (router) ובין שאר תפקידיו החשובים עליהם נדבר במאמר "ראוטרים ,נתבים ומה שביניהם" הוא מחלק כתובות ip להתקני הרשת השונים אשר מחוברים אליו.

נא לא להתבלבל! חלקכם קוראים עכשיו את המילה 'ראוטר' ובטוחים שאנו מתכוונים דווקא ורק ליחידת הראוטר הקיימת בביתכם\בעסק, אך עליכם לדעת ולהבין כי ראוטר קיים גם לספק האינטרנט שלנו שמספק לשאר לקוחותיו כתובות ip חיצוניות (לראוטרים של הלקוחות), ואם נמשיך הלאה אז נגלה שגם לראוטר הענק והמרכזי של ספק באינטרנט שלנו יש ראוטר מרכזי וגדול יותר שגם מספק לו כתובת ip חיצונית.

כלומר, תמיד יש שם – איפה שהוא – ראוטר נוסף שמחלק כתובות להתקני הרשת שמתחתיו וכן הלאה והלאה.

כתובת ip דינאמית ניתנת באופן משתנה לחלוטין, כלומר, שכאשר התקן רשתי מקבל מהראוטר כתובת ip  מסויימת, זו תשאר של אותו התקן לזמן הקרוב בלבד ותתחלף לאחרת בתוך זמן קצר יחסית. לדוגמא: מחשב ברשת קיבל כתובת מהראוטר – 10.0.0.12 ולאחר כשלוש שעות לאחר שאותו מחשב נכבה באופן יזום ע"י המשתמש, הראוטר "החליט" לספק את כתובת זו למחשב אחר שנדלק או לסמארטפון אחר שהתחבר לרשת הקיימת. אותו מחשב מלכתחילה שנכבה, כאשר ידלק שוב, יקבל כתובת אחרת לחלוטין כמו 10.0.0.4.

כתובת ip סטטית – קבועה ('static ip address')

לעומת כתובת ip דינאמית, כאשר אנו מדברים על כתובת ip סטטית, התקן רשת כזה או אחר מקבל כתובת מהראוטר או לחילופין מקבל באופן יזום וידני כתובת ip מסויימת אשר נשארת קבועה לחלוטין ושמורה לאותו התקן רשת בלבד עד לשינוי יזום או שינוי ההגדרה הקיימת בראוטר.

כיום, מאחר ולרבים מהמשתמשים יש צורך בגישה לרשת הביתית שלהם מרחוק (למחשבים, למצלמות רשת, לשרתים וכו'), ישנה חשיבות עליונה במתן כתובת ip חיצונית סטטית וקבועה, שאחרת לא יוכלו להתחבר בכל זמן נתון לרשת הביתית מאחר וזו כל פעם תקבל כתובת ip אחרת ושונה מספק האינטרנט.

למרות שגם במצב שכתובת ip חיצונית אינה קבועה, ישנן פתרונות טובים ואיכותיים אך בהחלט ניתן לומר שיותר נוח שיש במצב כזה כתובת ip קבועה, אחת. אתם מניחים נכון, כתובת ip חיצונית, קבועה, כרוכה בתשלום נוסף לספק האינטרנט, שכן, הדבר מאלץ אותו לשמור עבורכם את אותה הכתובת ולבצע הגדרות מסוימות בראוטר המרכזי שלו.

על היתרונות והחסרונות השונים בכתובות דינאמיות וסטטיות נדון בהמשך במאמר "ראוטרים ,נתבים ומה שביניהם".

אגב, אם תרצו ממש עכשיו לבדוק מהי כתובת ה- ip החיצונית שלכם, לחצו על הקישור הבא: whatismyip.com

מחפשים מצלמות אבטחה איכותיות? ליעוץ ופרטים נוספים על התקנת מצלמות אבטחה, פנו אל המקצוענים – צוות אלסק מערכות אבטחה.

מערכות אבטחה איכותיות לבית ולעסק

לפרטים נוספים, הצעות מחיר והזמנת שירותי התקנה התקשרו אלינו או השאירו הודעה דרך האתר.

טלפון המשרד: 0559705013

התקשרו אלינו

055-9705013

צור קשר

אלסק מערכות אבטחה לוגו

בעל מקצוע בתחום מערכות האבטחה והמתח נמוך במרחק נגיעה

טלפונים ליצירת קשר

משרד: 0559705013

או השאירו פרטים ונחזור אליכם

    *שם

    *טלפון

    *עיר

    × מעבר לווטסאפ