תוכן עניינים לנוחיותכם
Toggle10 טיפים לרכישת DVR
מערכת ההקלטה (nvr,dvr) המחוברת למצלמות האבטחה בבית\בעסק, מתפקדת כ"יחידת הליבה" בכל מערכת האבטחה וממילא דורשת תשומת לב מיוחדת בתהליך הרכישה – בכל הנוגע למאפיינים השונים והרבים אשר קיימים בה.
1. כמות חיבורים למצלמות הנדרשות
לאחר אפיון מקצועי ויסודי של האתר הנדרש למיגון, ולאחר שידועה כמות המצלמות הרצויה והנדרשת באתר, נוכל כבר לדעת כמה כניסות מצלמה נרצה במערכת ההקלטה שנרכוש, וזאת תוך התחשבות שכדאי תמיד לקחת בחשבון עוד 2-4 כניסות נוספות שאמנם תשארנה "ריקות" ללא חיבור בפועל אך יתנו אופצייה קיימת בעתיד לחברן למצלמות נוספות שידרשו.
רוב מערכות dvr,nvr מגיעות בכמות חיבורים של 4,8,16 מצלמות.
2. סוגי כניסות\חיבורי מצלמות במערכת ההקלטה
ישנן מערכות הקלטה היברידיות אשר משלבות שני סוגי חיבורים עיקריים למצלמות – האחד נקרא חיבור אנלוגי-קואקסיאלי (bnc) המשמש חיבור אנלוגי למצלמות אנלוגיות שכיום הולכות ונעלמות אט אט מהתעשייה וזאת מכיוון שהחיבור השני הינו חיבור רשתי שמיועד לחיבור מצלמות רשת (ip camera) – שהחיבור עצמו מתבצע עם מחבר rj45.
ברוב המקרים – מצב שיחייב רכישה של מערכת היברידית שכזו, הוא באתר שקיימות בו בפועל מצלמות אנלוגיות ישנות אשר פועלות ותקינות והלקוח מעוניין בהוספת מצלמות רשת (ip) נוספות באתר, ואז ממילא נצטרך מערכת הקלטה המסוגלת להתחבר גם למצלמות הישנות (אנלוג) וגם למצלמות רשת החדשות.
יש להוסיף, שבמצלמות רשת ניתן להזין מתח חשמלי למצלמה על גבי אותו כבל רשת (poe) שמעביר גם את הנתונים (וידאו\אודיו), לעומת במצלמה אנלוגית אשר דורשת כבל נפרד לתמונה וכבל נפרד להזנת מתח חשמלי משנאי\ספק כוח נפרד).
3. נפח אחסון-כונן פנימי של מערכת ההקלטה
נתון לא פחות חשוב שיש לקחת בחשבון הוא, מתי וכמה המצלמות המחוברות יקליטו בפועל – מה שישפיע כמובן על נפח הכונן הפנימי שנרכוש עם המערכת, שכן, ככל שכמות ההקלטות שתדרש תהיינה גדולה יותר כך בהתאם עלינו לחשב את נפח הכונן אותו נרכוש.
יש לחשב נושא זה, תוך כדי שלוקחים בחשבון:
- כמה מצלמות מקליטות בפועל?
- מתי המצלמות מקליטות בפועל?
- כמה זמן לאחור,אנו רוצים שההקלטות השונות תשמרנה? 24 שעות אחורה? שבועיים אחורה? וכו'.
לדוגמא – בית פרטי סטנדרטי ידרוש בפועל 10 מצלמות, בעוד שמתוכן, ב-9 מצלמות הלקוח לא מעוניין להקליט כלל (אלא אם כן הקלטה יזומה), ורק מצלמה אחת אשר ממוקמת אל מול הבריכה אמורה להקליט 7\24 – במקרה שכזה, הרי שנפח האחסון של הכונן לא תצטרך להיות גדולה במיוחד וגדלים סטנדרטיים יספיקו (500gb לדוגמא) וזאת בהתחשב שאין ללקוח דרישה מיוחדת כמו, להשאיר את ההקלטה של אותה מצלמה למשך חצי שנה, שאחרת צריך לקחת נתון זה בחשבון.
לעומת זאת, עסק\חנות ידרוש 10 מצלמות אשר מתוכן 9 תדרשנה להקליט 7\24 עם שמירת הקלטות של שבוע אחורה – במצב שכזה נצטרך לרכוש כונן עם נפח אשר לא יקטן מ 2TB.
בנוסף, יש לשים דגש,במיוחד כאשר נדרשת פעולת הקלטה מאסיבית (כמו הדוגמא הנ"ל של עסק\חנות) לקחת כונן קשיח ייעודי אשר מותאם ל "עבודה קשה במיוחד" .
כוננים כאלו מסומנים בצבע סגול (מדבקה סגולה) בחברת western digital .
4. אפשרות קדם-הקלטה (pre\post record)
תכונה שימושית ויעילה וכאשר מופעלת לאותה המצלמה, זו מקליטה, בכל רגע נתון, 3 שניות (ניתן לשניות) ולאחריהן "בודקת" האם זיהתה תזוזה בשטח המוקלט\המצולם – כך שאם כן זיהתה, תמשיך לצלם ולתעד לפי משך זמן שהוגדר. אם המצלמה לא זיהתה כל תזוזה\תנועה לאחר 3 שניות של ההקלטה – היא פשוט תמחוק את השלוש שניות הללו, ותמשיך להקליט עד את ה3 שניות הבאות, וכך חוזר חלילה עד למצב בו תתרחש תנועה.
תכונה זו, מאפשרת לראות את המתרחש בשטח, כמה שניות לפני שאדם כזה או אחר הגיח אל מול המצלמה ויצר תנועה בפועל.
ניתן כמובן להגדיר גם מצב של לאחר הקלטה (post record) שעושה ובעצם משלים את הפעולה של קדם הקלטה, ובעצם מקליט עוד מספר שניות גם לאחר שההקלטה בפועל הסתיימה.
5. הגנה מפני הקלטת אירועים חדשים על הכונן הקשיח
אפשרות זו, לפי הגדרה, מאפשרת לנעול את האירועים שהצטברו עד כה בכונן הקשיח (אם התמלא עד סופו) ולא מאפשרת כתיבת ואחסון אירועים\הקלטות חדשות.כמובן שאפשר להסיר נעילה ואז בפועל האירועים\הקלטות חדשות מוחקות את הישנות.
6. חיבור גלאי\חיישן ,התנייה והקלטה בהתאם
ניתן לחבר מספר גלאי נפח מכל סוג (מגע יבש) למערכת ההקלטה ולפי הגדרה נוכל לגרום למצלמה כזו או אחרת להקליט כאשר גלאי כזה או אחר "גילה" תנועה במקום מסוים.
אין סוף לאפשרויות שניתן לייצר מתכונה זו, שכן,ניתן להגדיר הקלטה ממצלמה מסויימת אשר ממוקמת לדוגמא במטבח בעוד שמחובר למערכת ההקלטה גלאי הצפה שמותקן גם הוא באזור המטבח, והיה ובמטבח תתרחש הצפה המצלמה מייד תצלם ותקליט וכך בהתאם נוכל לקבל התראה ולצפות בזמן אמת באירוע המתרחש… והדוגמאות עוד רבות.
7. מוצאים\ממסרים על גבי מערכת ההקלטה
חשוב לקחת מערכת הקלטה עם יציאות\ממסרים שקיימים בה, ועדיף כמה שיותר.
ניתן להפעיל כל צרכן חשמלי כזה או אחר דרך המוצאים, מהפעלת סירנה יזומה (דרך אפליקציה\מחשב) במקרה הצורך ועד להדלקת תאורה במקום רגיש וכו'.
אפילו אם אין צורך ממשי לאפשרות זו, שווה לשמור אופציה לעתיד.
8. הקלטת אודיו במערכת ההקלטה
בנוסף לצפיית וידאו בזמן אמת או בהקלטה שהתבצעה, הקלטת אודיו\קול\צליל בנוסף תועיל רבות ותתרום במקרה הצורך לניטור מושלם!
הדוגמאות הינן רבות ומשונות – מפיקוח על מטפלת בקשיש, ועד למשא ומתן, סגירת עסקאות וכו'.
9. הגנה מפני פורצים ונפילות חשמל ע"י UPS
מה טוב, אם תוסיפו למערכת ההקלטה יחידת UPS אשר במקרה הצורך – נפילת חשמל או הפלת חשמל יזומה ע"י פורצים, לא ישבשו פעולה, שכן, זו תמשיך להקליט ולתעד את שקורה באתר\בשטח המוגן.
יש לזכור! שהיה והחלטתם לחבר יחידת UPS למערכת ההקלטה יש לדאוג שהיחידה תחובר גם לספקי הכוח של המצלמות! שאחרת, המצלמות יכבו בזמן הפסקת חשמל בעוד מערכת ההקלטה תמשיל לתפקד כרגיל.
בכל אופן, במערכת הקלטה רשתית לחלוטין (nvr) שמספקת מתח על גבי כבל הרשת (poe) וממילא ספק הכוח של המצלמות בנוי ומשולב בתוך מערכת ההקלטה, כל שנדרש הוא חיבור יחידת ה- UPS למערכת ההקלטה בלבד.
10. ממשק נוח ואיכותי למשתמש!
הדובדבן שבקצפת, איך לא? תקפידו טוב טוב שהממשק למשתמש יהיה נוח ופשוט מצד אחד, אך מורכב ומהודר באפשרויות איכותיות מצד שני.
קיימות המון אפשרויות בממשקים השונים, בין אם בממשקי האפליקצייה לסמארטפונים, ובין אם בממשקי המחשב השונים כמו ממשק web (בדף אינטרנט) או תוכנת ניהול וידאו למשתמש (vms).
תכונות חשובות בממשקים השונים
- צפייה בתזרים וידאו ראשי ומשני של המצלמות (main-stream,sub-stream).
- זום דיגיטלי.
- הוספת משתמשים \קודים.
- יומן אירועי הקלטות מסודר עם זמן\תאריך וסינונים נוספים.
- תצוגה מרובה של מצלמות בו זמנית.
- לחצן הקלטה יזומה.
- הפעלת ממסרים\מוצאים.
- שיתוף מדיה דרך אימייל\וואטסאפ\sms\mms.
- אפשרות שליטה במצלמה ממונעת (ptz).
- אפשרות אחסון מדיה\הקלטות בענן.
- תקשורת wifi,wan,3g,4g.
- הפעלת שמע אודיו.
- שינוי מהירות פלייבק (אירועי הקלטות בזכרון).
מחפש מערכת מצלמות אבטחה איכותית? הגעת למקום הנכון.